Fizika BSc fizikus szakirány záróvizsga (elavult)

A Fizipedia wikiből


Tartalomjegyzék

Figyelem, ez az oldal elavult információkat tartalmaz!

Az új tanrendnek megfelelően a 2016 nyarától tartandó záróvizsgákra vonatkozó információkat a Fizika BSc fizikus specializáció záróvizsga oldalon publikáljuk.

Határidők 2015-ben

A szakdolgozatot legkésőbb december 11. délig kell elektronikusan (PDF) elküldeni Fehér Titusznak, és ugyanaddig 2 nyomtatott példányban leadni a Fizika Tanszék titkárságán.

A záróvizsgákat 2016. január 7. és január 27. között tartjuk.

Záróvizsgára jelentkezni a Neptun Ügyintézés/Záróvizsgák menüjében ÉS egy Fehér Titusznak küldött e-mailben kell (ha ez utóbbira nem érkezne visszaigazolás 2 munkanap alatt, akkor kérjük ismételten jelentkezni). A szakdolgozatra és a záróvizsgára vonatkozó szabályok. (Az e szabályzatban leírtaktól függetlenül a dolgozat beadási határideje az, amit fent megadtunk.) A kari holnapon a szakdolgozat, záróvizsga és az MSc felvételi további szabályai is megtalálhatóak.

Dolgozatok, témavezetői értékelések, bírálatok

A dolgozatok, témavezetői értékelések, bírálatok (bennük a bírálók esetleges kérdéseivel) folyamatosan gyűlnek. A megtekintésükhöz szükséges jelszó ugyanaz, mint amit a dept.phy.bme.hu-n szoktunk használni.

Útmutató a szakdolgozat szerkesztéséhez

A kari honlapról letölthető az útmutató. Külön felhívjuk a figyelmet, hogy az útmutató 2.6. pontjában említett URL típusú hivatkozások esetén azok letöltésének idejét is meg kell adni, hiszen enélkül nem teljesül a források egyértelmű azonosíthatóságának követelménye.

Tételsor

Az aktuális tételsor itt található, de a 2013-ban vagy azután kezdett BSc-s hallgatók számára új készül, hamarosan itt is publikáljuk.

A záróvizsgák beosztása

A vizsgabeosztás végleges. Prok Tamás védésén Fehér Titusz helyettesíti Kézsmárki Istvánt.

BSc vizsgabeosztas 2016jan 05.png

A záróvizsgák tipikus menete

  1. A hallgató bemutatja a szakdolgozatát (15 perc). Ennek jellemző formája számítógépes előadás, lehetőleg saját géppel (projektort biztosítunk).
  2. A bizottság kérdez a szakdolgozattal vagy az előadással kapcsolatban (saját kérdések és a bíráló kérdései egyaránt szerepelhetnek), amit a hallgató megválaszol (kb. 5 perc).
  3. A hallgató megkap kettő tételből néhány pontot kidolgozásra. A bizottság jellemzően az egyik tétel 70-80, a másik 20-30%-át választja ki. (A felkészülésre adott idő minimum 25 perc.)
  4. A hallgató vizsgázik a feladott pontokból. Közben a bizottság kérdéseket is tesz fel, amelyek akár érinthetik a kiadott tételek egyéb pontjait is.
  5. A bizottság egy harmadik (esetleg több) tételből egy-két kérdést feltesz, amelyeket felkészülés nélkül kell a vizsgázónak megválaszolnia. (Nem elvárás a kidolgozott tételekhez hasonló részletességű válasz.)
  6. Amennyiben a hallgató felvételizik mesterképzésre, akkor felvételi beszélgetésre is sor kerül.