Kezdőlap

A Fizipedia wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Halbritt (vitalap | szerkesztései) 2020. január 19., 21:53-kor történt szerkesztése után volt.

(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

A Fizipédia a BME TTK Fizika Tanszék által üzemeltetett, folyamatosan frissülő portál, ahol a mérnöki fizika és fizikus képzésekhez szükséges tananyagok, kiegészítő ismeretek és aktuális tárgyinformációk jelentős része egy helyen megtalálható. A portál fontos része a több mint 100 kísérleti videót tartalmazó fizika videótár, amely az egyetemi oktatáson túl, középiskolásoknak, fizika iránt érdeklődőknek is hasznos, szabadon elérhető tananyag.

Kiemelt tartalmak

Hallgatoi laboratorium.jpg
Fizikusképzés

A fizipédián a fizika BSc és Fizikus MSc képzés számos tárgyának tananyaga, tárgyinformációi megtalálhatók.

VIK.png
Mérnök informatikus és villamosmérnök képzés

A mérnök informatikus hallgatók fizika tárgyához "Fizika körülöttünk" címmel új e-learning tananyag készült, amelynek szerves részét képezik a kísérleti videók.

Villamosmérnök hallgatóknak BSc és MSc tananyagok is készültek.

Kenyszer.jpg
Kísérleti videók

A négy féléves, szigorlattal záródó kísérleti fizika tárgyak előadásain sok látványos kísérlet is bemutatásra kerül. Ezek közül több mint 100 látható a fizika videótárban. A nagyfelbontású videókon bemutatott kísérletek megértését hangalámondás, valamint magyar és angol nyelvű összefoglaló segíti.

VBK.jpg
Vegyészmérnök képzés
ScienceCampus.png
Középiskolásoknak ajánljuk

A fizipedián középiskolásként is számos érdekes tartalmat találhatsz!

EPK.jpg
Építőmérnök képzés
Ideális gáz összefoglaló.svg
Kísérleti fizika példatár

Szintén a kísérleti fizika tárgyakhoz készült az új, interaktív kísérleti fizika példatár. A feladat szövege után egy-egy kattintással megtekinthető feladat megoldását segítő útmutató, a végeredmény és a részletes megoldás.

GPK.jpg
A Gépészmérnöki Karon oktatott fizika tárgyak
Granulalt.png
Fizika laboratórium

A BSc fizikaképzés fontos része a hat féléven át folyó laboratóriumi gyakorlat, ahol a legegyszerűbb mérési eljárásoktól a bonyolult, számítógépvezérelt, nagyműszeres mérésekig minden megtalálható. A mérésekhez szükséges elméleti ismeretek, a mérési elrendezések fényképei, a mérési feladatok és minden, a mérésekhez szükséges információ egy helyen.

GTK.jpg
Műszaki menedzser képzés
Nanoáramkorok.jpg
Nanofizika

A BME és az ELTE oktatói és kutatói által közösen írt nanofizika tudásbázisban a fizikus képzés több nanofizikai tárgyának anyagát és a nanofizika legújabb eredményeit foglalja össze.

TAMOP3.png

A FIZIPÉDIA a BME TTK Fizikai Intézet által üzemeltetett oktatási portál, mely a mérnöki fizika és fizikus képzésekhez nyújt segítséget.

A portál, illetve a portálon bemutatott fizika videótár és e-learning tananyag a TÁMOP4.1.2./–08/2/A/KMR-2009-0027 pályázat keretében jött létre és a TÁMOP4.1.2.A/1-11/0064 pályázat keretében jelentősen bővült.